lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

 

1sz

Egyesületünk 2010. május 14-15-16.-ára 3 napos autóbuszos kirándulást szervezett Tata és környékére A kirándulás célja a vidék megismerése és a kemping adta lehetőségek kihasználása.

14.-én a zord időjárás ellenére 7 órára a vasútállomás mellett gyülekeztek tagjaink. Az autóbusz pontosan érkezett és gyorsan bepakoltunk, felszálltunk rá. Irány Sárvár, ahol már Szabó Tibor tagunk várt bennünket és csatlakozott hozzánk. Innen Zirc felé vettük utunkat.

Míg a táj szépségében gyönyörködtünk addig Bazsó Lajos tagunk ismertette a vidék történetét és nevezetességeit. Zirc előtt az előző napokban a Bakonyban tomboló vihar nyomainak eltakarítását is láttuk. Megérkezvén Zircre először az arborétumba mentünk. Megcsodáltuk a természet szépségét és szívtuk magunkba az egészséges jó levegőt. Sajnos az időjárás nem fogadott kegyeibe bennünket, nagyon hűvös idő volt.

Az arborétumból a Reguly Antal Műemlékkönyvtárba mentünk. Itt tárlatvezető segítségével megismerkedtünk a könyvtárban lévő könyvek és a berendezések történetével, mely lenyűgözött bennünket.

Tovább indultunk Mórra. Rövid városnéző séta után meglátogattuk a Bormúzeumot.

Megízleltük a finom Móri Ezerjót és a Chardonnayt. Folytattuk utunkat Majk pusztára itt a Kamanduli  emeteséget néztük meg. A vidék és a remeteség bemutatása mellett a remete élet /szótlansága és a remete magánya/ tett ránk nagy hatást. Ezek után indultunk Tatára az Öregtó Kempingbe, ahol a szállásunk is volt. Útközben láthattuk, hogy az időjárás milyen nagy Úr, milyen károkat is tud okozni. A nagy mennyiségű eső a hegyekből lehozott hordalékát markológépek segítségével takarították.

Megérkezvén Tatára a kempingben, faházakban elfoglaltuk a szállásunkat, majd lemostuk az út szennyét és indultunk vacsorázni. A vacsora finom és ízletes volt. Az időjárás még hidegebbre fordult, ezért póttakarókra is igény volt. Az éjszaka a hideg mellé megérkezett az orkán erejű szél és az eső is. Jó hír reggelre elállt az eső. Svédasztalos reggeli után autóbusszal indultunk a kilátóhoz. A lépcsők megmászása után felértünk a húzatós kilátó tetejére. Innen csodálatos látvány nyílt a városra és a környékére, Majd a kálvária dombon sétáltunk, megtekintettük s föld rétegződését bemutató földnyúlványt. Sétálva mentünk a Kossuth térre és a Hősök terére, séta közben megtekintettük az utunkba eső műemlékeket.

Másolatok múzeumában látható szobrok csodálatosak voltak, sajnos a múzeumban lévő dolgozók semmi tájékoztatást nem tudtak adni. Egy rövid kávé szünet következett, ez alatt az eső is cseperegni kezdett. Vár múzeumát tekintettük meg. Ezek után ebédelni mentünk a halászcsárdába. Ebéd alatt sikerült városnéző vonat vezetőjével kapcsolatot létesíteni, s elvitt bennünket egy városnéző körútra. A körút folyamán idegenvezető mutatta be a város nevezetességeit. Sajnos ez alatt folyamatosan esett az eső. de a látvány szép volt.

A túra az Öregtó Kempingben ért véget. Az időjárás tovább keményedett. Az ízletes vacsora alatt vázoltuk a másnapi programot, abban maradtunk hogy reggelinél döntünk.

Sajnos a rádiót hallgatva lehangoló híreket kaptunk az időjárásról. Svédasztalos reggeli után eldöntöttük, hogy a vértesszőlősi és a tatabányai programunkat kihagyjuk, csomagolunk és indulunk Bábolnára. Itt már várt bennünket az idegenvezető, múzeumba kalauzolt bennünket ahol szép és csodálatos ereklyék voltak. Nagyteremben ismertette Bábolna illetve a ménes történetét. Átsétálva a ménesudvarba az arborétumon keresztül csodás fákat láthattunk. A ménes udvarban megnéztük a híres lovakat, lovardát és a kocsi múzeumot. Igényes, szép, érthető zamatos összefüggő folyamatos idegenvezetésben volt részünk

Indultunk Szilsárkányba ahol az előre hozott ízletes vacsora várt bennünk, vacsora közben az eltelt három nap tevékenysége is szóba került. A vacsora elfogyasztása után indultunk hazafelé Szombathelyre.

A zord időjárás és az autóbusz okozta kellemetlenségek /beázás, tisztaság/ ellenére sikeres túra volt. Megismertük a vidéket, ennek szépségét, műemlékeit és kihasználtuk a kemping adta lehetőségeket.

A túrán 40 tagunk vett részt

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.