lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

 

1sz

Reggel 7-órai indulásra teljes volt a létszám. Elfoglalták helyeiket az autóbuszban tagjaink. Havasi László üdvözölte a kiránduláson részvevőket és bemutatta a buszvezetőt Tóth Sándort. Majd indulás előtt röviden ismertette az útirányt és a várható programot. Lassan elindultunk Sopron felé, útközben a résztvevők örömüket fejezték ki hogy, az időjósoknak nem sikerült az időjárást elrontani. Bár a nap nem sütött, de kellemes igazi kiránduló idő volt. Útközben beszélgettünk a várható látnivalókról és gyönyörködtünk a szép őszi tájban.

Sopronban, a busz üzemanyag felvétele alatti időt kávézással és a lábak mozgatásával töltöttük. Ezek után indultunk tovább a cél- állomás felé, mely " Köpcsény " volt. Itt megnéztük a falu szép és rendezett sétáló utcáját valamint meglátogattuk a nevezetes "Csoki Csárdát" melyben az édesség igényeink kielégítésére is lehetőség volt. / kóstolás, és vásárlás/ Majd felszállva az autóbuszra indultunk " Kismarton-ba ". ahol már vártak bennünket, hisz előre be kellett jelentkeznünk a látogatásra. Idegenvezető kalauzolásával megtekintettük a csodálatos Esterházy kastélyt. Ennek külső szépsége és belső pompája emlékekben visszaidézte a múltat. Elképzeléseinket messze felülmúlta a látvány és a pompa. A nagy" Haydn" koncertteremben egy rövid Haydn zenét is sikerült meg hallgatnunk.

Élményekben gazdagodva sétáltunk a város "sétáló utcájában" és néztük a szebbnél szebb épületeket és a velünk együtt ott lévő nyugodt embereket.

Innen tovább kellett indulnunk a következő úti célunkra, mely " Rust " volt. Gyorsan odaértünk, hisz még el sem tudtuk raktározni a Kismartonban látottakat mikor újabb szebbnél szebb látni való tárult elénk. Egy csodálatos kis városka. Régi patináns épületek, udvaraikban tele zölddel, melyekben bor- kimérések sorakoztak. Lassan sétálva nézegettük őket. Észre sem vettük, hogy halad az idő. Elindultunk a Fertő tó partjához, ahol megtekintettük a mólót és megetettük a vízben lévő kacsákat is. Sétáltunk a strandon, ahol most fürdőzőt nem találtunk/hisz az időjárás már ehhez nem kedvező/ a kikötő partjainál viszont sok vitorlás hajó horgonyzott.

Sajnos ránk esteledett így indulnunk kellett hazafelé. Útközben egészen közelről láthattunk szélerőműveket /nem is keveset/ Kőszeg városán átutazva érkeztünk haza.

A csapat kissé fáradtan, de a kellemes és hasznos, / mindazonáltal egészséges időtöltésben szerzett/ szép emlékekkel gazdagodva tért haza.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.