lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

 

1sz

Kiskunmajsa, Jonathermál Kemping

     A fesztivál előtt már napokkal ki lehetett tenni a kempingre a megtelt táblát.  Kőházak, faházak mellett a vendégházak is megteltek. A lakókocsival és lakóautóval érkezők is kitöltöttek minden helyet.
Már 8 óra előtt a Kisbíró dobolása hívta fel a figyelmét a nagyérdeműnek, hogy kezdetét veszi a szüreti vigadalom. A napi program szerves résztvevője volt a Kisbíró, harsány hangjával fergeteges humorával nagyban emelte a nap hangulatát.
Szombaton reggel 8 órakor szőlőszedéssel indult a nap. A szüretelés gyorsítása érdekében a finom pálinkát is bevetették. Gyorsan megteltek az edények, édes szőlőfürtökkel.
8 órától lehetett jelentkezni  kiruccanásra a szamár farmra. Külön autóbusz vitte a kíváncsiakat a  helyszínre.Itt a háziállatokat lehetett megnézni a saját környezetükben. / szamár, kecske, juh, kacsa, stb./
Visszaérkezve a kempingbe a Ladánybene Pannoniások Baráti körének régi motorkerékpárok bemutatóját láttuk. 11 órakor indult a felvonulás a kempingben és a városban.  - Ha valaki már megéhezett a kemencénél „ Töki Pompost” a sörpavilonnál „ Kapros-Túrós” lepényt lehetett fogyasztani. - Délben pedig Bográcsgulyás volt a menü. 12.30-kor a kemping és a fürdő közötti  területen  „Dutra traktor” találkozó és „Bartalos Tamás” erős ember bemutatója volt a program.
A Sörpavilonnál folyamatos volt a sütögetés – Cigánypecsenyét, és Rostonsült csirkemellet salátával lehetett, fogyasztani. Reggel óta a kondérban rotyogott a szilva, amiből lekvárt főztek az asszonyok. Elkezdődtek a kézműves foglalkozások is / kovács, kádár, fazekas, kötélfonás, üvegbevonás/, gyermekek részére tökfaragás, uborkából és zöldségekből különféle játékok készítése. Kirakodó vásáron kapható volt  sokféle méz, kerámia, szappan, kézimunka, kovácsolt vas áruk, bor és pálinka.
Időközben a reggel leszedett szőlő közös darálása és préselése is elkezdődött, természetesen a must kóstolása és már egy másik hordóban található murci kóstolása sem maradhatott el.
    16 órakor a „Kiskunmajsa-i Mayossa” Néptáncegyüttes fergeteges bemutatója következett,  őket követte a műsorban „Patonai Bátor” tekerőlantos  akit a Röpülj páva vetélkedőből ismerhetünk.
    17 órától a „Vadkanok Nemzeti Dalárda” bordalokat adott elő.
    18 órától a vacsora ideje következett   birkapörkölt, kacsacomb lilakáposztával, töltött karaj vegyes körettel -közül lehetett választani, ezen étkekhez tartozott  egy kupica fogadó pálinka, kiscsupor szilvalekvár,valamint fűznivaló pirospaprika/ amit mindenki saját kezűleg fűzött fel/
    Az est jó hangulatát a „Taksony Szigeti Fiúk biztosították”. A fesztivált este 22 órakor tűzijáték zárta.

    A fesztivál programja és a résztvevők aktív részvétele biztosította a sikert, melyet a nyári időjárás is támogatott.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.