lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

 

1sz

    A kastély jelenlegi tulajdonosa Kolos László minden esztendőben egy napra megnyitja a kastély kapuit a látogatók előtt.  A belépődíjat pedig felajánlja a Sorokpolányi gyermekek támogatására. A kapuk 10 órától délután 4 óráig voltak nyitva.

       A 10 órai kapunyitás előtt már nagy tömeg várakozott bebocsátásra. A kapuk kinyitása után, a belépők megváltása következett s elindulhattunk a kastély parkban. A park kialakításán látni lehetett az igényességet, jobboldalon a kastély udvar közepéig tartó több lépcsős vízesést láthattunk a Japán kertben.


       A patak mellett pedig szobrok, szép zöld fű és hatalmas fák találhatók. Baloldalon pedig fák alkottak szép tájat. Az udvar megcsodálása után a tulajdonos vezetésével a kastély belső termeit nézhettük meg. A termek szépen felújítottak a régi kornak megfelelően bebútorozva, a falakon régi értékes festmények sorakoznak.  Az épületet az 1950-es évektől 2002-ig iskolának és óvodának hasznosították. Akik valamikor ide jártak iskolába a régi emlékek felelevenítésével elmondták nem lehet össze hasonlítani a régi és a mostani épületet olyan nagy a változás. Kolos László a tulajdonos életszerűen használja, hisz a kastélyban lakik a családjával.
További létesítményeket szándékoznak még megépíteni parkban.


     A kastélyból a hátsó udvarra lehetett kimenni. Itt a lejárati lépcső az előtte lévő szobor csoport is eredeti. Távolabb a dombon a park területén megtalált, régi szobrok találhatók.


       Az itt látottak bizonyítják, a tulajdonos elhívatott a felújításban, szereti a régiséget és,
mindezeket a külvilág részére is bemutatja.
A látogatás után a falunapi programokat néztük meg.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.