lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

 

1sz

2013.szeptember 28.

Egyesületünk fakultatív kirándulást szervezett Kőszegre vonattal, a város nevezetességeinek megtekintésére, valamint a „ Szüreti Fesztivál„ programjaira.
Kora délelőtt 24-en találkoztunk a szombathelyi vasút állomáson , hogy a 9óra 4 perckor induló vonattal elmenjünk Kőszegre.
Megérkezve lassú sétával indultunk a város központjába ahol még 7 tagunkkal találkoztunk, akik személygépkocsival érkeztek.
Sétát tettünk a Főtéren, megcsodálva a változásokat melyek az elmúlt időszakban történtek-a városban.
10 árakor kezdetét vette a Jézus szíve templom előtti téren  a Kőszegi szüreti programok keretében megrendezésre kerülő „Nemzetközi Fúvósfesztivál megnyitója. Ezen nem csak hazánk egyesületei, hanem a testvérvárosi zenekarok is részt vettek. Bevonulásukat és bemutatkozásukat nagy taps kísérte.
Innen a felújított Jurisics téren keresztül , kézművesek sátra között mentünk a várhoz, melynek felújítása nem régen fejeződött be. Sétánk után visszatértünk a térre ahol az Irottkő étteremben elfogyasztottuk a közös ebédünket.
Ebéd után megtekintettük a szintén nemrégen felújításra került koronát őrző hely. Ezen barlangban őrizték a Szent Koronát a II. világháború végén , míg nem vitték el az országból. Itt ismertetőt kaptunk a régmúlt eseményeiről.
Ezek után igyekeztünk vissza a központba, ugyanis 14. órakor kezdetét vette a szüreti felvonulás. Látványos, ötletes, néhány esetben kacagtató jelmezekbe öltözött lelkes társaság mutatta be az ősz szépségeit és feladatait. Felvonulás résztvevője volt többek között a Borkirálynő, Borlovagok, iskolák diákjai, testvérvárosok küldöttei valamint a fúvós zenekarok is.
A felvonulás után a Főtéri forgatagba vetettük be magunkat, itt a rendezvény sátor programja mellett, finom falatok és italok kóstolására is volt lehetőség. Akik még bírták erővel, a vár mögötti rendezvénysátorba zajló zenés műsorokat is megtekinthették.
Kellemes időben Kőszeg város megújulását is látva, vidám szüreti programokat megtekintve, kissé fáradtan indultunk a vonathoz, mely visszahozott minket Szombathelyre.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.