lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

 

1sz

        Reggel nyolc órakor indult az autóbusz a vasútállomás elől 43 fő tagunk részvételével.

Indulás előtt Takács Tibor elnök üdvözölte a kiránduláson részvevőket. Havasi László titkár bemutatta az autóbusz vezetőjét Ádám Sándort, és a kirándulásunk idegenvezetőjét Marosfalvi Attilát, /aki tájékoztatni fogja a részvevőket a látottakról és azok történetéről/ ezek után ismertette a programot. Marosfalvi Attila üdvözölte a részvevőket és ígérte a legjobb tudása szerint tájékoztat mindenkit a látottakról. Programról szólva örömmel mondotta az eredetileg tervezett programot bővítjük , mivel utunk Hartberg-en keresztül vezet egy rövid időre meg fogunk állni és megnézzük a városka főterét és nevezetességeit.
Autóbuszunk Búcsúnál lépte át a határt, majd Oberwart-ot elkerülve haladtunk Hartberg felé. Utunk során a levegőben először egy, majd később egyre több hőlégbalont láttunk. Hartberg-ben sétálva megnéztük a város sétáló utcáját és a város főterét majd a szép templomot, melynek történetéről kimerítő tájékoztatást kaptunk idegenvezetőnktől. Ezek után autóbuszba ültünk és indultunk Pöllau – völgybe. Az időjárás is kellemes melegre váltott. Stájer tartomány kisvárosába érkezve / Pöllauba / kiszálltunk az autóbuszból, hogy megismerkedjünk a kisváros nevezetességeivel /: Pöllau-i kastély, és a Szent Vitus plébánia templom. (melyet :Stájer Szent Péter Székesegyház-nak is hívnak :)
    Pöllau nevének jelentése „mező, széles völgyteknő” amely az egész Természeti park adottságait is jellemzi. Ezen program után a város felett álló Pöllauberg-i Mária kegytemplom megtekintése következett. Osztrák és külföldi zarándokok is rendszeresen felkeresik a helyet.  A  templom körüli témakertek ,a fantázia dús Természet park kultúrájába és mezőgazdaságába is  betekintést nyújtanak. Az egész terület a pihenés és nyugalom oázisa. Innen gyönyörű panoráma tárul elénk. A templomban meglepetésként hatott reánk  amikor egy kettős keresztelés ,modernebb változatát láthattuk.
Következő úti célunk Ausztria egyik legszebb vára, ami magas bazaltsziklára épült. Ide,két úton lehet feljutni, gyalogosan a déli oldalon, vagy felvonóval. Ide érkezve a csoport tagjainak többsége jegyváltás után felvonóval,de voltak akik gyalog mentek fel a várhoz.
A vár bejáratánál a belépők megvásárlása után a leolvasóval működő beléptető kapun jutottunk be a várba. Itt először a Boszorkány múzeumot tekintettük meg, majd az elővárban levő fegyver múzeumot és legutoljára a vármúzeumot. A vár oldalán madárröptetés zajlott, a felső várkapu mellett étterem és játszótér volt található. A várból csodálatos kilátás nyílik a környékre. Ezek után felvonóval és gyalogosan indultunk vissza . Utunkat folytattuk a Zotter csokoládégyár felé. Itt az üzem mellett a völgyben és a domboldalon különféle állatok voltak az állatkertben.  A csokoládégyárat messziről is láthattuk, meglepve tapasztaltuk a számtalan gépkocsit a parkolóban, sokan jöttek a  gyár mintaboltjába  vásárolni.  Szombat lévén üzemlátogatást nem terveztünk, de a mintabolt látogatást igen. Marosfalvi Attila röviden ismertette a gyár történetét és elmondta milyen különleges csokoládékat készítenek itt. Bent a boltban személyesen is megtapasztalhattuk ezeket a különleges csokoládékat, de gyorsan megállapítottuk,  hogy ezek a  termékek nem az olcsó kategóriába tartoznak.
Innen indultuk haza.
A szép őszi időjárás mellet meg láthattuk Stájer völgy szépségét,megismerkedhettünk Hartberg, Pöllau nevezetességeivel valamint a Reigersburg várával és ezek történetével.
Kellemes és hasznos élményekben gazdag kirándulás volt a mai.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.