lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

A reggeli szemerkélő eső ellenére bizakodva készültünk a kirándulásra. Az autóbusz megérkezése után gyorsan felszálltunk és elfoglaltuk helyeinket.

 

Takács Tibor elnök köszöntötte a kirándulás résztvevőit. Havasi László titkár ismertette a várható programot, a jelenlegi időjárás ellenére is bizakodóvá tette a résztvevőket, majd bemutatta a gépkocsivezetőt. Kocsis Lászlóné útközben ismertette a települések jellegzetességeit, valamint a táj és vidék történetét.

 

Szemerkélő esőben indultunk Körmendre, itt felvettük Menyhárt Ferencet és feleségét. Innen indultunk Csákánydoroszló, Ivánc, Viszák, Kisrákos, Pankasz felé. Pankaszon rövid pihenőt tartva megtekintettük a nevezetes „szoknyás haranglábat". Az eső elállt, sajnos minden vizes és sáros volt. Következő állomás Nagyrákos, itt a kultúrház előtt álltunk meg. Ahol megtekintettük hogyan készülnek a vasárnapi tökfesztiválra, illetve megnéztük a hosszú völgyhidat. Az időjárás itt is itt hagyta nyomait. Elindultunk Őriszentpéteren át Szalafőre és Pityerszerre. Az autóbuszról leszállva indultunk a „TÖK fesztivál" helyszínére. Őrségi Népi Műemlék Együttes által rendezett térre.

 

Finomabbnál-finomabb étel különlegességek csiklandozták ízlelő bimbóinkat: kenyérlángos, sültkolbász, őrségi dödölle, vadpörkölt, langalló, különféle tökös rétesek stb. Ezek leöblítésére a kiváló tökpálinkát ajánlották. Kézműveseknél volt látható szilvalekvárfőzés, olajsütés, mézeskalács készítés, solymászat. Gyermekeknek töklámpás készítés, kerámia égetést bemutató program is volt. A nagyszínpadon a kulturális programok zajlottak. Mi a " Márió" a harmonikás műsorát hallgattuk meg, utána indultunk az autóbuszhoz és indultunk visszafelé Őriszentpéterre. Az úton nagyon lassan és óvatosan tudtunk csak közlekedni a sok autóbusz és személygépkocsi miatt. Szalafőn keresztül haladva a Bikini együttes koncertjének népszerű dallamai voltak hallhatók. Megérkezve Őriszentpéterre a kézműves kirakodó vásár és a helyi termelői piac fogadott bennünket. Volt a gyermekek részére tökfaragás, fanyüvés, bábszínház, kézműves foglalkozás. Felnőtteknek gasztronómiai bemutató, látványfőzés, népzenei és néptánc előadás, „Karak zenekar" koncertje. Tökből különféle finomságokat lehetett megkóstolni, pl: tökből készült lekvárt, s süteményeket is. S lassan a nap is előbújt.

 

A fesztivál bemutatta az Őrségi emberek régi életmódjában a tök szerepét az egészséges táplálkozásban, ami ma is nélkülözhetetlen a gasztronómiában.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.