lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

Egyesületünk 2014.október 25-én kirándulást szervezett Kőszegre „Orsolya – napi" vásárra.

Az előző napok hideg időjárása ellenére egyesületünk a tervezett kirándulását megtartotta. A vasút állomáson gyülekeztünk,s vártuk az érkező vonatot mely Kőszegre megy. A vonat beérkezése után gyorsan felszálltunk és elfoglaltuk helyeinket a meleg kocsikban. Vidám beszélgetések közt gyorsan megérkeztünk Kőszegre. Itt a tervezett programunkon kívül Bazsó Lajos tagunk meghívta a csapatot egy jó kőszegi vörös borra a „bormúzeumba". Az elfogyasztott italok kellőképpen megmelengették testünket ,ez után elindultunk a Jurisics térre. Ott az Orsolya – napi vásár jellegzetes őszi ízeinek megkóstolására és a helyi borok megízlelésére és a népi kézműves termékek megtekintésére volt lehetőség. Innen a Jurisics vár várárkába sétáltunk, ahol a civil szervezetek főző versenye zajlott. Mi is megkóstoltuk ezen ízeket. Pld. egy tál ételeket, süteményeket.
Az itt felállított színpadon kultúrműsorokat láthattunk, hallhattunk. Először Gulyás László vándor muzsikus és gyermekműsora -avagy a régi világ hangszerei szólaltak meg. Utána a Vadrózsa Népdalkör műsora következett, majd a civilek főzőversenyének eredményhirdetése , és annak díj átadása volt a program. Visszaindulva a Jurisics térre az út mindkét oldalán elhelyezkedő kézműves sátrak közt sa nézők sokasága közt haladtunk. A főtéren is zajlott a műsor. A nagyszínpadon Cakavci tánc csoport és zenekar műsora tartott, utánuk a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Langaléta Garabonciások a Horagus Mester cirkusza következett. Őket a Vujicsics Együttes követte. A méltó befejezést a Kőszegi Város Fúvószenekarának műsora adta meg.

A kiránduláson megtapasztaltuk a Kőszeg város és környékének őszre jellemző ízeit valamint megnézhettük ezen vidék népi ételeinek elkészítését, és a környék kultúráját.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.