lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

2014.december 13.

A reggeli találkozás után autóbuszba szálltunk és elindultunk. Indulást követően az autóbuszban Havasi László üdvözölte a kirándulás részvevőit, röviden ismertette az útvonalat majd bemutatta az idegenvezetőt, Marosfalvi Attilát , aki a kirándulásunk alatt majd folyamatosan ismerteti a város és a vidék nevezetességeit . Ezek után gépkocsivezetőt Tóth Sándort mutatta be, és kívánt kellemes utazást jó időt és sok-sok kellemes élményt.
Utunk során az autóbusz ablakán kitekintve a láthattuk, hogy Semmering-i hegyek tetejét illetve az oldalait is hótakaró fedi. Gloggnitz-hoz közeledve az utak már szárazak voltak de az út mellett a hó már 10-15cm is volt . Mariazell-be érkezve viszont kellemes napsütés és meleg fogadott bennünket. Mariazell-ben felsétáltunk a főtérre az ott lévő „Caj. Arzberger" likőr manufaktúra üzembe. Itt rövid üzemlátogatás alatt megismertük a manufaktúra alakulását és működését. Itt gyártás során 33 féle gyógynövényből állítanak elő eszenciát majd pedig likőrt. Ezeket meg is kóstolhattuk, illetve vásárolhattunk is. Innen tovább indultunk a bazilika elé ahol Marosfalvi Attila ismertette a bazilika történetét, majd megtekintettük a bazilikát kívül és belül. A templom megtekintése után két részre oszlottunk, az idősebbek az adventi vásár forgatagával illetve a fő tér látnivalóival ismerkedett, míg a másik csoport elindult fel a Kálvária dombra. Ahonnan városról illetve a körben elhelyezkedő hegyekről remek látkép fogadott bennünket. Visszatérve egyesült a két csoport és tovább, együtt néztünk körül. A nagy Adventi koszorú, valamint a Mézeskalács ház is nagy tetszést aratott. Szabadprogram keretében megkóstoltuk a forralt bort illetve puncsot.
Tovább indultunk Maria Schuz-ba itt a hagymakupolás templomot néztük meg és a mondák szerint csodákra képes forrásvizet is megkerestük. Gyönyörködtünk a szép panorámában valamint a hófedte hegycsúcsokban. Lassan a fényes napsütést a kora esti szürkület váltotta fel. Elindultunk hazafelé. Útközben még megálltunk Hatberg-ben a csodálatos kis városközpontban érve az „adventi „ vásár hangulata vett körbe bennünk . A szép különféle lámpafüzérek és vásári hangulatot idéző pavilonok közt sétáltunk. A rövid adventi kultúrműsor megtekintése után az idő sürgetése miatt sebesen indultunk hazafelé.

A szép napon a kirándulásunkat még az időjárás is meleg napsütéssel támogatta. Kellemesen elfáradva, élményekben gazdagodva érkeztünk haza a kirándulásról.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML

Egyesületünk Adószáma

19247603 - 1 - 18

Banszámlaszámunk megváltozott!

Új számunk:

72100237 - 14956904

tabortuz2

Tagdíj

Egyesületünkben 2018. évi tagdíj 2000Ft/fő azaz kettőezer forint/fő.
 Tagdíjfizetési mód: személyesen vagy utalással.