lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

2015. július 5.

Reggel 7-órakor Szombathelyről indultunk a kirándulásra, útközben még Lövőn és Sopronban is vettünk fel a buszra kiránduló társakat. A nyári meleg ellenére kellemes körülmények között légkondicionálóval felszerelt autóbusszal érkeztünk meg Schallaburg-ba.


Itt a reneszánsz kastélyt tekintettük meg, majd pedig a kastélyban vendégeskedő „Viking kiállítást” néztük meg, ahol megismerkedhettünk a Vikingek életével, és életútjával. A kiállítás megtekintése után átsétáltunk, a rózsakertbe, ahol már virágzó rózsát nemigen láthattunk, azonban a reneszánsz park így is elnyerte tetszésünket. Majd buszra szálltunk és folytattuk utunkat Melk-be. Már messziről láthatóvá vált a barokk bencés apátság épülete, melyet Jakab Prandtauer épített 1702-1785 között. Utunk a hajókikötőbe vezetett, és felszálltunk a „MS Prinz Eugen” sétahajóra, melynek a fedélzetén kellemes körülmények között hajóztunk. Útközben hűsítő italok mellett az „Osztrák Duna-kanyar” a Wachau-i táj szépségében gyönyörködtünk. Emmersdorf-nál a kerékpárosok paradicsoma volt látható majd Schönbühel-i kastélyt és kolostort láthattuk. Magasan a Duna felett távolban feltűnt a Kuenringer család Aggstein-i várának romjai. A vár XII.sz-ban épült. Lassan elérkeztünk Spitzbe az Osztrák Dunakanyar közepébe /18Km hajókázás után/. Leszálltunk a hajóról és ismerkedtünk Spitz környékével. Jellemzője a teraszos szőlőművelés ennek a bortermelő vidéknek. „Ezer akó-hegynek „ is nevezik, amelyen korábban 1000 akó bort szüreteltek / 1 bécsi akó = 56,5 liter/. Itt autóbuszra szálltunk, s folytattuk utunkat Dürnstein-ig. Az utunk a város alatt lévő alagúton át vezetett a Duna –parti parkolóba. A város útjai keskenyek és kacskaringósak ,s a festői kisváros teli régi házzal, műemlékekkel. Ezek védelmében a városban nincs átmenő gépjármű forgalom. A parkolóból rövid sétával közelítettük meg a városka központját. A Duna parton nagyon sokan kerékpároztak, s a jó időt kihasználva sokan fürödtek a folyóban, a túlparton pedig egy kemping volt látható. Lassan elindultunk úti célunk utolsó állomására Krems-be. Ez a város Wachau / Osztrák Duna-kanyar / keleti kapuja./ Duna kanyar hossza 36 km./ a város három település összeolvadásából jött létre. Végig sétáltunk a hangulatos műemlékekkel teli Óvárosban, jellegzetes épületeket láthattunk. A városra jellemző a kiránduló emberek sokasága, most is a sétáló utcák a várossal ismerkedő kiránduló csoportok nyüzsgésétől volt hangos . Az Óváros a világ kulturális örökségének része.

 

Krems-ből élményekben gazdagodva az Osztrák Duna kanyar szépségeivel megismerkedve tértünk haza.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML