lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

2016.július 21.

Napsütéses, meleg nyári nap reggelén indultunk autóbusszal Győrbe. A tervezett és a bejelentkezési időre értünk az AUDI Látogató központba.
Regisztráció után vezetővel az üzem működéséről kaptunk egy kisfilmes tájékoztatást.
Ezek után hangosítóval felszerelt mikrofonnal a kezünkben felszálltunk az ott várakozó autóbuszra, mely körbe vitt bennünket az üzem területén. Karosszéria előgyártó üzemrésznél kiszálltunk. Gyalog sétáltunk be az csarnokba. Hatalmas csarnokban modern robotok dolgoztak. Itt láttuk hogy, hengerekben ide szállított fémtekercsekből emberi kéz érintése nélkül hogyan alakulnak ki a karosszéria elemei. Tovább haladva egy még nagyobb csarnokban, még több robot dolgozott. Ezek a robotok az oda szállított karosszéria elemekből állították össze a karosszériát. A robotok gyors és pontos munkáját látva az eddig elképzelt álmunkat láttuk gyakorlatban. Az elkészült karosszériák az összeszerelő üzembe kerültek. Az összeszerelő üzemben nyomon követhettük hogyan kerül az alvázra a futómű és a gépkocsi többi alkatrésze /kipufogó, hűtő,, stb. / Másik oldalon az automatikusan oda szállított karosszéria és az alváz összeszerelése történt. Majd a kész autón levő estleges hibák javítása történik. Ezek után majd próba útra indítják az autót. Próbaút után szállításra készítik elő.
Az üzemben látottak minden eddigi elképzelésünket felülmúlták, ami emlékezetes marad mindannyiunk részére.
Az üzemlátogatás után Győr látni valóval és nevezetességeivel ismerkedtünk. Volt aki még a „Dottó-val „egy városi idegenvezetésen is részt vett.

Megbeszélt időben indultunk tovább Hövejre.
Itt a híres csipke múzeumot látogattuk meg. Belépve a múzeumban csodálatod fehér hímzett anyagok, terítőket láthattunk.
1860-as években a Pozsony vármegyében, Pusztasomorján élő Nyikos Gáspárné/ Horváth Borbála/ megtanulta a lyukhímzést. Majd hazatérve teremtette meg a pozsonyi fehér hímzés rábaközi változatát, mely tűvel varrt „bepókozott höveji hímzés”. 1962-ben a Brüsszeli Világ kiállításon aranyérmet nyertek ezzel sajátos technikával készült höveji terítőkkel. Ezeket a csodálatos szép hímzés technikákat a falu leányai nyári táborokban sajátítják el.

E szép és emlékezetes látni valók után indultunk Szilsárkányba, az előre megrendelt vacsoránk elfogyasztására. A finom, ízletes és nagy adag vacsora elfogyasztása a meleg ellenére is gyorsan megtörtént. Ezek után autóbuszra szálltunk és indultunk haza.

Kissé elcsigázva fáradtan,de ismeretekben, élményekben és látnivalókban gazdagodva érkeztünk haza.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML