lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

A nagy távolság miatt, már pénteken /szept. 16./reggel elindultunk Kiskunmajsára. Utunkat megszakítottuk Balatonedericsen a „Szabó Pincénél”. Itt magunkhoz vettünk egy kis balatoni emlékeztetőt és indultunk tovább Kiskunmajsára. Délután sikeresen megérkeztünk, elfoglaltuk a szállásunkat a kemping melletti apartmanok egyikében. Utána indultunk a Kemping területére, ahol már nagyon sok lakóautó és lakókocsis kempingező volt. Sok ismerős kempingezővel találkoztunk. A kemping területén már javában zajlott a készülődés a másnapi fesztiválra.
Szombat reggel, szürettel vette kezdetét. Kisétáltunk a szőlőültetvényre. Itt egy gyors eligazítás után,” munkaindítónak” egy snapsz,s ennek elfogyasztása után elkezdődött a szüret. Gyorsan teltek a kannák, a puttonyos pedig megizzadva, sok biztatás mellett gyorsan fordult a kád és a tőkék között. Egymást bíztatva egyre jobban ment a munka, sőt szüreti dalok is felhangzottak ami még fokozta a jó kedvet. A vidám társaság egy-kettőre leszüretelte a szőlőt. A megtelt kádat, kannákat kis traktorra pakolták, s igy indultunk vissza a kempingbe. A nap folyamán ezt a szőlőt kipréselték, s mindenki kedve szerint kóstolhatta a mustot, sőt még murci kóstolásra is volt lehetőség.
Egész nap változatos programok vártak ránk. Kézműves foglalkozás-, Csettegő verseny és találkozó-, Rétes vonat-, Rodeó bika-, Magyar Madártani és természetvédelmi Egyesület és a Kiskunsági Nemzeti Park bemutatója-,Szilvalekvár főzés-, Szőlőpréselés-, Paprikafűzés-, Tökfaragás- ,s vetélkedők.
A vidám hangulat biztosítása érdekében Bor La Bor együttes bordalokat énekelt .A Kiskunmajsa-i ” Magyossa Hagyományőrző Egyesület” néptánc bemutatót tartott, sőt a vállalkozó érdeklődőket meg is táncoltatták.
Vacsora után a „Kikinda Fiúk” zenéltek, adták a tánchoz a talpalávalót.

Vasárnap reggel indultunk Szegedre, ahol Szeged nevezetességeit néztük meg. A Móra Ferenc Múzeumot, a Dómot,s környékét. A hétvége itt is a szüret és bor jegyében telt, igy téren lévő ’Bor Fesztivál’ pavilonjai közt sétáltunk, s megnézhettük a sok kézműves pavilont is. Este indultunk vissza Kiskunmajsára.

Hétfőn délelött indultunk tovább Kalocsára. Ahol az eltöltött két nap alatt megismerkedtünk a város nevezetességeivel. Megnéztük a Paprika Múzeumot, az Érseki Kincstárat, Népművészeti Tájházat, és megismerkedtünk a porcelánfestés rejtelmeivel. Ügyes kezek kézi festéssel kalocsai mintával díszítették a különféle porcelánokat.
Harmadik nap indultunk hazafelé Harta, Solt, Dunaföldvár, Simontornya és Veszprémen át.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML