lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

Az egyesület tagjait Horváthné fogadta a látogató központban.

A csoport először a Szent Márton felújított templomba ment. Itt a Szent Márton /Domonkos/ templomban ismertette a templom történetét, bemutatta az ásatások során előkerült emlékeket. A  templomban található oltárok egy részénél az oltár lapja az ásatások során előkerült sírok fedő lapjaiból vannak. Az elmondás szerint nem meglepő, hisz régen temetkezési helynek használták a templomot. Külön kiemelte a templomban végrehajtott nagy értékű felújítást. A templomból a Szent Márton Látogató Központba sétáltunk. Itt a Szent Márton életét bemutató kiállítást tekintettük meg, és hallgattuk a tájékoztatást, és megismerhettük Szent Márton és Savária kapcsolatát. A látogató központból a templom alatt található kriptát tekintettük meg. Belépve a templom legnagyobb mecénásának Batthyány Erzsébetnek  és férjének szarkofágja fogadja látogatót. Ez a hely az Erdődy család temetkezési helye is.  A kripta egyik részében a régi temetkezési emlékek találhatók, a másik oldalon pedig a jelenlegi temetkezési hely. A kriptából feljőve a látogató udvaron a Szent Márton élet útját bemutató mozaik térplasztika volt található.

A látogatásunk során megtekinthettük a Szent Márton / Domonkos / templomot. Megismerhettük a templom történetét és Szent Márton életét

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML