lakokocsi

VASI KEMPINGEZŐK
EGYESÜLETE

kemping

            Egyesületünk a „Claudius Busz” vezetőjének biztosítása következtében autóbuszos kirándulást szervezett Badacsonyba.

           Kellemetlen szeles időben szálltunk autóbuszra. Indulás előtt Havasi László elnök köszöntötte a részvevőket, bemutatta a gépkocsivezetőt majd ismertette a kirándulás programját. Ezek után elindultunk. Sümeg felé közeledve az időjárás megpróbált ránk ijeszteni, a szélvédőn eső cseppek jelentek meg. Sümeget elhagyva megtapasztaltuk, hogy valóban csak ijesztgetés volt, mert kisütött a nap. Tapolcán rövid pihenő keretében tettünk egy sétát a tó körül, közben a régi „Badacsonylábdi-i’ találkozók alkalmával  tett Tapolca-i kirándulásokra emlékeztünk és kerestük a városban történt  változásokat. Megszépült és szinte újjá alakult a sétány és még több változást tapasztalhattunk. Tovább indultunk Szigligetre. Itt a vár alatt  a parkolóban hagyott busztól indultunk a vár bejáratához. A bátrabbak felmentek a várba, a többiek lent a bejáratnál lévő fegyvermúzeumot tekintették meg. Volt lehetőség az „üditő” ital elfogyasztására, valamint a kézműves fagylalt megkóstolására is. Tovább indulásunkat egyik házaspár tagjainak otthon hagyott „KEVERŐ” kanalának megkeresése hátráltatta. Ennek megtalálása után indultunk Badacsonyba. Itt szabad program keretében mindenki elfogyasztotta a kissé megkésett ebédjét, megkóstolta a badacsonyi bort. Sétáltunk a mólón, megnéztük a hajók érkezését és indulását, s a vízben vígan lubickoló kacsákat. Sétánk során betekintettünk a „Bazár” sorra is. Láthattuk a végbe ment változásokat az új épületek mellet a tönkre menésre ítélteket is. A megbeszélt időpontban találkoztunk és indultunk hazafelé. Útközben megálltunk Sümegen. Végigsétáltunk a vár alatt. Megnéztük a szép lovakat és kocsikat. Láttuk az arénában elhelyezett sátrakat és fegyvereket. Sajnos mivel 17 óra után érkeztünk így már a múzeumokat nem sikerült meglátogatni.  A rövid pihenő után autóbuszra szálltunk és indultunk haza.

 

        A kellemetlennek indult időjárás jóra fordulása mellett emlékekben és ismeretekben gazdag és szép napot töltöttünk el együtt.

Impresszum

Vasi Kempingezők Egyesülete

Cím:
9700 Szombathely
Munkácsy Mihály u. 19.

Elnök: Havasi László
Gazdasági vezető: Szarka Károlyné
Rendezvényfelelős: Kocsis Lászlóné
Túrafelelős: Magyar Miklós

Adatvédelem

© 2010-2018
Vasi Kempingezők Egyesülete

Minden jog fenntartva. Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Design:
Gál Renáta & Milos László
WEB: ML